Un Semn al „Aducerii Aminte” în Cimitirul Bellu

Reprezentanții Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Municipiului București au identificat de curând în Cimitirul Bellu, un Semn al „Aducerii Aminte”, acesta numărându-se printre puținele rămase astăzi să vegheze somnul de veci al eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. Executat din ceramică bronzată sau din bronz, Semnul „Aducerii Aminte” era așezat pe fațada caselor unde au trăit și au învățat să-și facă datoria acești eroi morți pentru Patrie. Modelul, având dimensiunile 42×27 cm, a fost întrebuințat și ca ornament pentru monumente și porți de cimitire ale eroilor.
Printre eroii de atunci care își dorm somnul de veci în Cimitirul Bellu din București, reprezentanții Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Municipiului București l-au identificat de curând pe Căpitanul Petre N. Georgescu, avocat din Craiova, căzut în luptele din Argeș, în ziua de 30 octombrie 1916.
Monumentul său funerar este vegheat de Semnul „Aducerii Aminte”, înființat de către Societatea „Cultul Eroilor” pentru a cinsti fiecare familie care a avut un fiu căzut în război.

_DSC0035

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s