Ectenia* după Iohannis citire,

Aseară, mii de oameni au ieșit în stradă! Laitmotivul, pentru că tot s-a scandat melodic și armonios, dar neautorizat, a fost „statul de drept”. Într-o Românie în care „statul de drept” este fix ce vrea fiecare, mulți, dar nu impresionant de mulți, căci nu au fost „câtă frunză și iarbă” au ieșit pe străzi, mânați de „ectenia” rostită de președintele nostru liberal.
Chiar și fără formula clasică de adresare din „ectenia” sacră („Câți sunteți chemați, ieșiți! De sunteți chemați ieșiți!”) „profanul” a ieșit în stradă. Fiecare cu ce-a avut la îndemână: unii cu fluiere, alții cu pancarte, alții cu injurii la adresa „fariseilor” cocoțați în Palatul Victoria! Doar că de această dată, „păstorul de oi” a schimbat măgarul, cu limuzina escortată de S.P.P.-iști. Înlocuit astăzi de „spiritul civic”, manifestarea „spiritului de turmă” are la bază într-adevăr un motiv „fezabil”, așa cum mi se atrăgea atenția. Întreabarea firească e totuși: Câți din „civic” au citit măcar „abstractul” proiectului mult blamat?
 
*„Ectenia” este o secvență de scurte rugăciuni de cerere rostite de diacon sau de preot în numele tuturor celor prezenți. După fiecare rugăciune, poporul prezent sau strana răspunde: „Doamne, miluiește!”, „Dă, Doamne!” sau „Ție, Doamne!”.
 
P.s.: Nu înlocuiți totuși cu numele președintelui, în formula de răspuns a poporului din „Ectenie”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s