Medieval Silver Buttons

Sub o formă sau alta, butonii pentru manșete fac parte din garderoba masculină de aproape un mileniu, de la prezența lor (accidentală) încă din Egiptul antic. Primii butoni pentru manșete apar, în Europa, la începutul secolului al XVII-lea, pentru a prinde mânecile în jurul încheieturii mâinii, ca o alternativă la dantele, panglici sau lănțișoare. Pentru aristocrația europeană a acelei perioade, cămășile cu butoni la manșete reprezentau un semn distinctiv, o adevărată marcă a unui gentleman. 
Stilul și materialele din care erau confecționate aceste accesorii erau extrem de variate, sub formă de zale, rotunde, plate, din una sau mai multe bucăți, cu încrustații din email, argint, oțel, safir sau platină. Odată cu emigrarea, în diverse zone ale continentului, a manufacturierilor de origine germană, care se perfecționaseră în arta bijuteriilor decorate, butonii capătă forme din ce în ce mai originale și mai atent lucrate. 
Abia în anii 1800, George Krementz este cel care patentează dispozitivul (confecționat dintr-un cartuș adaptat) care putea produce butoni dintr-o singură bucată, așa cum îi cunoaștem noi astăzi.

Butonii pe care îi dețin, fără a fi reușit încă să îi datez, sunt din argint și sunt prinși cu zale, având gravată pe ei imaginea unui cavaler ecvestru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s