Religious Button

page

De curând am intrat în posesia unui buton de argint, cu diametrul de 28 mm, datat 1690 (cu inscripția Față/Verso: XV EPS : SALISB : 1690 S : RUDBERTUS / IO : ERNEST 9 D : ARCHIEP : SAL : S : A : L) în care este reprezentat Sf. Rupert  de Salzburg. Despre Sf. Rupert știm că s-a născut la sfârşitul secolului al VII‑lea, fiind mai întâi episcop de Worms. Chemat în ţinuturile bavareze de către ducele bavarez Theodo, Sf. Rupert a desfăşurat aici o bogată activitate misionară, reorganizând oraşul Salzburg şi înfiinţând mai multe biserici, mănăstiri şi schituri. Sf. Rupert, mort într‑o zi de Sfintele Paşti, după săvârşirea Sfintei Liturghii, este astăzi patron al oraşului Salzburg şi al landului cu acelaşi nume, dar şi al unor episcopii şi arhiepiscopii catolice. El este pomenit şi de către ortodocşi în fiecare an la data de 27 martie.

În perioada de datare a butonului de argint, între 1689 și 1691, a deținut funcția de papă Alexandru al VIII-lea (Pietro Vito Ottoboni).  

Am identificat un astfel de buton pe http://www.ebay.co.uk la prețul de 87.50$ http://www.ebay.co.uk/itm/Religious-Button-with-a-Picture-of-The-Pope-St-Rupert-of-Salsburg-1-Dia-/280895393384

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s