Politica merge înainte, economia pe loc repaus

Adevărata problemă a României nu este economia, care, în sine, nu ar merge atât de prost, luând în calcul ajutorul din partea Fondului Monetar Internaţional şi Uniunii Europene. Problema nu este nici la câinii maidanezi,  nici la minerii de la Roșia Montană, ci la clasa politică, la actualul govern (vezi U.S.L.) şi la preşedintele demis de o majoritate, dar încă „jucător” prin semnarea unui act de coabitare.

Să nu uităm, chiar dacă încă nu se pun în practică, există la ora actuală în România un set de măsuri şi programe pentru reforma sistemului economic, condiţie impusă de instituţiile internaţionale, dar cine are timp pentru aşa ceva? Degeaba există şi finanţare şi programe pentru reformă, dacă nu avem şi politicieni care să distribuie banii şi să aplice măsurile.

În timp ce analizele internaţionale sunt optimiste, nici nu ar avea cum altfel, consultanţii financiari români au ajuns la un grad ridicat de pesimism, folosind expresii şi sintagme ce nu au nimic în comun cu limbajul tehnic: „economia este din nou în depresie” sau „supravieţuirea este starea care defineşte în continuare anul 2013 din perspectiva economică”.

Am primit și răspunsul din partea cabinetului de la Palatul Victoria: „În ciuda riscurilor de implementare a noilor programe de redresare, mai ales în plan fiscal, în condiţiile în care economia s-ar putea contracta cu 6% în acest an, credem că programul României cu FMI îmbunătăţeşte şi în continuare perspectivele ţării pe termen mediu.” Concluzia? Se poate vorbi despre „măsuri luate pentru conservarea principalelor funcţii vitale ale economiei, aflată în plin proces de hibernare, reducându-şi consumul, până la nivelul de supravieţuire şi aşteptând vremuri mai bune, atât pe plan naţional, cât şi european.” Cu alte cuvinte, politica practicată de guvernele Boc şi Ungureanu continuă.

Dacă un astfel de răspuns va adus lămuririle necesare înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Nu am devenit peste noapte nici mari iubitori de animale, nici ecologiști, nici solidari cu românii greu încercați. Pentru mine, o astfel de abordare nu face decât să arate lipsa de atitudine şi interes, atunci când vorbim de economia românească.

Un comentariu la “Politica merge înainte, economia pe loc repaus

 1. Aninoiu Ion spune:

  E este o cale lunga dintre a lua niste masuri si a le pune in aplicare . Teoria trebuie urmata de practica . Practica nu functioneaza in tara noastra ! Degeaba esti un sofist in teorie,daca in practica esti zero barat !
  Domnul prim-ministru trebuie sa puna in practica masuriile pe care le-a promis ca le adopta in Parlament,desigur in urma adoptari unei ordonante de urgenta !
  Suntem departe de adevar,adevarul ne da peste gura intotdeauna.Gorjul sufera,din cauza ca nu sunt locuri de munca pentru toata lumea ! Gorjul plange,iar Romania rabda la mila F.M.I.’ului care nu face altceva decat sa ne ajute in a deveni somerii Eupepei,dar si datornici pe veci a datoriei proastei educati politice pe care ne-am format-o singuri sau manipulati din exterior de B. Traian sau de clica sa mafiota !
  Pur si simplu nu avem de unde sa mai incepem ceva in Romania ! Atata timp cat se va face politca la televizor,noi romanii de azi si maine,nu vom ramane cu nimic si vom avea nimic,fiindca nimicul in politica isi face prezenta cu varf si indesat !
  Va dura multa vreme pana cand vom mai avea un rege adevarat,asa cum a fost marele rege al Romaniei si anume Ferdinand I !
  Cand vom avea si noi unitate nationala in Romania !
  Va dura mult pana cand tara noastra va avea intradevar o adevarata eminenta „cenusie” a politici romanesti actuale,desigur in sensul bun si benefic pentru interesul national si nu personal !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s