Fotoclub C.N.E.T. – Expoziția de fotografie „Macro”

Joi, 25 aprilie 2013, vă invităm la vernisajul Expoziției de fotografie „Macro”, începând cu ora 19.30 la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Fotografia macro este unul dintre cele mai îndrăgite tipuri de fotografie. Ce înseamnă, de fapt, fotografia macro? Aceasta presupune reproducerea unor subiecte de dimensiuni foarte mici la scala 1:1. Fotografia macro scoate în evidență trăsături ale micilor subiecte care pot fi foarte greu observate cu ochiul liber, ceea ce face ca fotografia macro să fie foarte captivantă și interesantă atât pentru fotograf, cât și pentru privitor.

Gândiți-vă doar ca în momentul în care observați cu ochiul liber o insectă, ochiul uman nu poate percepe amănuntele care o caracterizează, cum ar fi părul care îi acoperă corpul, sau mărimea ochilor. Aici intervine fotografia macro care este capabilă să evidențieze într-un mod cât se poate de artistic până și cel mai mic detaliu.

Ca în cazul oricărui tip de fotografie, elementul cel mai important este subiectul. Pentru macro-fotografie subiectele sunt, în general, mici. Insectele, micile reptile și florile sunt cele mai des folosite subiecte, iar lumea lor necunoscută va deveni mult mai accesibilă prin acest gen de fotografie. Însă pot fi fotografiate chiar și obiecte, de obicei obiecte vechi, monede, bijuterii, pentru a arăta felul în care trecerea anilor și-a pus amprenta asupra lor. Florile sunt printre cele mai apreciate subiecte și nu este de mirare, având în vedere paleta de culori pe care o prezintă.

Sunt toate acestea, credem noi, motive pentru a vizita în perioada 25 aprilie – 5 mai 2013, Expoziția de fotografie „Macro”, realizată de membrii fotoclubului C.N.E.T.

00 afis expozitie macro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s