PSD contra PSD

Că lucrurile bune nu se mai fac „cu răbdare și în echipă”, așa cum suna un slogan electoral acum vreo două-trei săptămâni la Târgu-Jiu, ne-am convins și noi de curând. De departe cel mai mediatizat subiect al săptămânii îl reprezintă scandalul din interiorul Partidului Social Democrat, care aici, la Gorj, naște pasiuni, orgolii dar și un soi de servilism pe care, dacă nu am știi cum stă treaba, l-am pune pe seama clevetitorilor.

Și toate acestea, doar pentru că în România anului 2017, nu parcurgem doar o perioadă de post-criză economică, socială, morală şi politică, ci şi una de încredere, de credibilitate, de autoritate şi nu în ultimul rând de soluţii. Acestea din urmă sunt cele care lipsesc cu desăvârşire, sau au fost transformate în unele de compromis. Vorbim despre  soluţiile de compromis ale unei clase politice dominată de lipsuri precum onestitatea, secretomania, incapacitatea de a produce legi bune, interesele speciale, contractele preferenţiale şi blocarea accesului oamenilor la cei care iau decizii. Toate acestea la un loc au generat și conflictul deschis dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, cel din urmă lăsând să se înțeleagă că în acest moment Partidul Social Democrat se confruntă cu un fel de război de gherilă din care niciunul nu are de câștigat, ci dimpotrivă. La drept vorbind cei care jubilează sunt desigur președintele Iohannis, Traian Băsescu și chiar Kelemen Hunor, dar fiecare dintre aceștia mânat de interese proprii.

Este pentru prima oară în istoria României, când un partid politic, indiferent de ce jocuri face, depune o moțiune de cenzură contra propriului guvern. Iată cum Liviu Dragnea, din teama de a nu rămâne în manualele de istorie, a reușit să aducă Partidul Social Democrat într-o situație demnă nu de istorie, ci de tratatele de patologie.

Excluderea lui Grindeanu și demiterea Guvernului de către PSD au împărțit partidul în două, unii social-democrați nefiind de acord cu deciziile conducerii, alții, servili, strângând rândurile în jurul intereselor „tătucului Liviu”. Adăugând la acestea reactivarea lui V. Ponta și numirea sa în funcția de secretar general al guvernului, vehicularea unor nume precum Năstase sau Geoană, dar și dezvăluiri „pe surse” din culisele conflictului, au făcut din tot acest „spectacol made in PSD”, o tragi-comedie mioritică, cu atâtea „News Alert” și „Breaking News”, transmise live, chiar și pe facebook, încât până și seniorului Ion Iliescu îi vine să dea „Block PSD!”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s