Între plută și parașută, spre europarlamentare

Tributar unei alte abordări despre ulciorul care nu merge prea des la apă, Traian Băsescu nu pare să realizeze că membrii echipajului ambarcaţiunii sale de lux, altădată portocalie, apoi verzuie, iar astăzi albă, par plecaţi de-a binelea cu pluta pe apa Sâmbetei, atunci când nu folosesc parașuta.

Şi ca orice lup de mare încercat, cel aflat de ceva timp în derivă are încredere mai mult în propriile instincte, ştiind în ce direcţie să îşi cârmească pluta din nou spre „cântecul sirenelor”… Speră în continuare că electoratul român are aceeaşi mentalitate pe care o au şi mateloţii buni doar de spălat şi lustruit puntea vapoarelor pe care în trecut le-a comandat.  

Două treimi dintre români habar nu au care este rolul Parlamentului în general şi al sistemului parlamentar bicameral în particular, al preşedintelui şi al Guvernului, cu atât mai puțin cel al Parlamentului European. Tocmai pe acest aspect mizează şi Traian Băsescu, alături de membrii PMP, conduși de temerara Elena Udrea, care arată, acuzator, cu degetul spre cabinetul Ponta. Să ne surprindă că doar 24% dintre cei chestionaţi, conform unui studiu dat recent publicităţii, au identificat scopul Parlamentului European – acela de a legifera? Alţi 34% dintre respondenţi au afirmat că rolul Parlamentului European este să vegheze la bunul mers al ţării (!!!) şi să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei, iar restul au vorbit despre rolul de conducere, de reprezentativitate, despre asistenţă socială sau rol economic, iar 10 % au dat răspunsuri negative la adresa Legislativului European. Asta aşa pentru a ne face o idee despre cei care vor vota pe 25 mai la scrutinul pentru europarlamentare.

Sunt unii care de câteva săptămâni, după ce au trecut la ţinuta în alb, cu tot soiul de îndemnuri inscripționate pe tricouri, unele mai puțin constituționale, după ce sar cu parașuta și arată cu degetul ceea ce nu le convine, speră să iasă câștigători într-o cursă demult pierdută.

Doar că pluta noastră, cea de la începutul acestui editorial, s-a aglomerat şi corsarii în alb, vocali şi „bine intenţionaţi”, aşa cum se jură, riscă să naufragieze și de această dată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s