Impact în Gorj: Câțiva elevi din municipiu uimesc cu talentul lor

Fotoclubul CNET de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” nu se lasă cu una cu două şi lansează în continuu invitaţii la evenimente de excepţie. Sunt la început dar reuşesc să creeze emoţie, astfel că munca lor dă întotdeauna roade. O nouă iniţiativă, un nou proiect de succes. Fotoclubul invită târgujienii pasionaţi de fotografie la Expoziţia „Începuturi”, realizată în parteneriat cu Asociația Culturală „Semn”, găzduită de Biblioteca Județeană „Christian Tell”.

În aceste zile Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu găzduieşte o nouă expoziţie a membrilor Fotoclubului C.N.E.T., intitulată „Începuturi”, în parteneriat cu Asociația Culturală „Semn”. Elevele Luiza Ghigeanu, Adelina Gigă, Andreea Denisa Vlădulescu, Luiza Feroiu, Tania Goncea, Roxana Vasile, Denisa Roșu, alături de profesorul Andrei Popete Pătrașcu, reuşesc să transmită prin intermediul fotografiilor expuse, color, sepia sau alb negru, în formatul 20×30, idei şi concepte, surprinzând diverse ipostaze ale „începutului”. Fiecare vine cu propriile idei reuşind să se completeze în cel mai fericit mod cu putinţă, pentru că există un numitor comun în toate fotografiile expuse: pasiunea pentru imaginea surprinsă de aparatul de fotografiat.

Încă de la înființare, Fotoclubul C.N.E.T. și-a propus să realizeze o serie de acţiuni eficiente de susţinere şi încurajare a elevilor pasionaţi de fotografie, să ofere sprijin logistic în vederea participării la manifestări legate de fotografie a membrilor săi, organizarea de activități specifice clubului: concursuri, expoziţii şi alte manifestări de interes artistic, istoric şi cultural legate de fotografie.

Profesorul Andrei Popete-Pătrașcu a vorbit despre activitățile și reușitele fotoclubului pe care îl coordonează, precizând că: „Fotoclubul C.N.E.T. își propune de asemenea dezvoltarea contactelor cu alte cluburi foto din cadrul altor licee din Gorj sau din ţară, prin schimb reciproc de experienţă, expoziţii şi concursuri, precum şi multe alte activităţi. Până în prezent am reușit să organizăm un număr de 12 expoziții de fotografie, atât de grup cât și personale (Tania Goncea, Adelina Gigă, Andreea Denisa Vlădulescu ș.a.), în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Biblioteca Județeană „Christian Tell”, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, Centrul Europe Direct Gorj sau Asociația Culturală „Semn”, am obținut mai multe premii la concursuri naționale și expoziții la Iași – Andreea Denisa Vlădulescu (Locul I) și Ana Maria Stănoiu (Locul I), la Zalău – Luiza Ghigeanu (Locul II) și Hunedoara – Luiza Feroiu (Locul III). Vrem să realizăm cât mai multe proiecte de succes”, a spus Andrei Popete-Pătraşcu.

Denisa Oprișor, Impact în Gorj, an XII, nr. 2783, din 11 iulie 2013

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s