Tania Goncea: Dubai – orașul viitorului

În aceste zile, Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu găzduiește expoziția de fotografie „Dubai – orașul viitorului”, realizată de Tania Goncea, membră a Fotoclubului C.N.E.T. și elevă în clasa a IX-a, profilul bio-chimie la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”.

Elevă la unul dintre cele mai bune licee târgujiene, Tania Goncea iubește fotografia și își împarte timpul între această pasiune și școală. De curând ea a vizitat unul dintre cele mai spectaculoase orașe din lume și cel mai modern oraș din Orientul Mijlociu: „Dubai, orașul viitorului”, cu o infrastructură inovatoare și clădiri mai mult decât impresionante, high tech, celebre în toată lumea pentru strălucirea și aspectul lor futurist. Sunt acestea suficiente motive pentru care tânăra fotografă propune iubitorilor de fotografie din Gorj, la începutul acestei veri, o expoziție inedită despre orașul creat de șeicul Rashid bin Saeed al Maktoum în Emiratele Arabe Unite.

Expoziția de fotografie realizată de Tania Goncea este prezentată de Fotoclubul C.N.E.T. în parteneriat cu Asociația Culturală „Semn”, cu sprijinul profesorilor Andrei Popete-Pătrașcu și Daniel Murărița.

AFIS

Fotografia face parte din rutina zilnică

Despre fotografie și experiența din Dubai, Tania Goncea ne-a declarat că oamenii trăiesc de-a lungul vieții mai multe visuri, iar ea tocmai și-a îndeplinit unul dintre ele. „Emile Zola spunea: „Nu poți afirma că ai văzut un lucru până nu l-ai fotografiat”. Pentru mine, arta fotografică face parte din rutina zilnică. O fotografie îți amintește de momentele frumoase din viață. În general, îmi place să fotografiez frumosul. Fie că este vorba de natură, clădiri impozante sau detalii aparte, întotdeauna încerc să imortalizez în fotografiile mele ceva care poate impresiona la rândul lor alți ochi. Este greu de ales un singur lucru care m-a impresionat în Dubai. Să transformi deșertul într-o metropolă guvernată de legi islamice în care trăiesc zeci, poate sute, de naționalități într-o armonie aproape perfectă e de-a dreptul impresionant. Aș recomanda altor tineri să înceapă să fotografieze deoarece merită. Fotografia este arta de a fura timpului o fărâmitură de clipă… Este uimitor”, crede Tania Goncea, decisă să își continue visul în domeniul fotografiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s