Joi, 25 aprilie 2013, începând cu ora 17.00, Sala Expozițională „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Gorj a găzduit în prezența unui public numeros vernisajul expoziției de icoană și fotografie intitulată „Credință… și flori”.
Amfitrionul evenimentului, distinsul scriitor și om de cultură Ion Cepoi, director al Institutului Cultural Român – Filiala Oltenia, a prezentat lucrările expuse în cadrul expoziției și autorii acestora: icoane realizate de Pompiliu Ciolacu, Ilie Alexandru, Ana şi Gheorghe Ecovescu, precum și fotografii ale membrilor Fotoclubului C.N.E.T. din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.
Ideea expoziției „Credință… și flori” aparține artistului fotograf Teodor Dădălău, cel care a făcut ca pentru două săptămâni, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, târgujienii să poată admira lucrările de artă religioasă și fotografiile cu flori și troițe pe care autorii expoziției le propun iubitorilor de frumos.
„Invitația domniei sale adresată Fotoclubului C.N.E.T. de a expune lucrări fotografice în care subiectul să fie florile și troițele a fost onorată de membrii fotoclubului nostru, cu atât mai mult cu cât se apropie și Sărbătoarea Floriilor. Apreciem munca domnului Teodor Dădălău, cel care pentru liceenii pasionați de fotografie de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” este un model prin dăruirea și lucrările pe care le realizează. În numele Fotoclubului C.N.E.T. îi mulțumim pentru încrederea acordată și îl asigurăm de întreaga noastră prețuire. Majoritatea lucrărilor fotografice expuse de elevii noștri fac parte dintr-o expoziție mai amplă, intitulată „Macro”, însă de această dată am optat doar pentru fotografiile florale. Este poate momentul să mărturisim și faptul că începând de anul viitor ne propunem să organizăm un Salon de Artă Fotografică pentru liceeni în memoria regretatului Traian Dădălău, cel care prea devreme a părăsit această lume, dar care prin talentul și lucrurile frumoase pe care le-a realizat rămâne o flacără încă arzând pe care nu o putem da uitării”, ne-a declarat prof. Andrei Popete-Pătrașcu.