România după 23 de ani…

Fără a trece peste interesele statelor occidentale, cele ale Uniunii Europene, care ne doreşte cu ardoare cât mai calici, peste atât de zvonitele interese „oculte”, peste „complotul internaţional”, despre care se discută la nivelul cetăţeanului de rând, sau peste criza economică, actualii guvernanţi nu sunt capabili să conducă singuri o ţară atât de mică.

Sigur, poate ar trebui menţionat felul în care s-a realizat, în ultimii ani, privatizarea economică a României, atât de către foşti (P.D.L.-işti, U.D.M.R.-işti, minorităţi şi independenţi  şi ce-or mai fi…), cât şi de către actuali (a se citi P.S.D.-işti sau P.N.L.-işti). România a fost vândută pe nimic, iar acum este plină şi de datorii.

Dezechilibrele economice pe care le-am contabilizat în ultimii ani atrag atenţia că în România încă nu există o piaţă funcţională. Exporturile şi investiţiile sunt încă deficitare, iar consumul, principalul motor al creşterii economice în România, după standardele Uniunii Europene nu este, deocamdată, funcţional. În timp ce principalele motoare economice ale marilor puteri europene sunt industria, agricultura şi serviciile,  României i s-a impus consumul. Luaţi, mâncaţi şi vă bucuraţi! Dar pe banii voştri! – ne spune U.E. 

Rezultatele României după 23 de ani de democraţie? O parte pe aici, o parte pe acolo. Concluzia: rezultate… din părţi. Şi asta nu pare să deranjeze câtuşi de puţin pe cei cărora ar trebui să le crape obrazul de ruşine. Bine că noi românii am pierdut şi gramul acela de conştiinţă pe care îl deţineam şi suntem scutiţi de simţămintele ruşinoase. Cui nu-i convine, poate liniştit să-şi ia lumea în cap, căci altfel  riscă să-i sară lumea în cap. Principiul acesta domină de departe toate instituţiile din ţara noastră. De ce ar trebui cineva să trudească pentru „binele ţării”, când poate doar crea impresia de prestator, în timp ce leafa sa continuă să crească? Că nemulţumirile sunt şi ele în creştere nu prea contează pentru distinşii noştri prestatori de servicii. Se impune o nouă concluzie: Ce bine este să ai obrazul gros şi stomacul plin.

Un comentariu la “România după 23 de ani…

  1. vorbeacide spune:

    Cum am putea noi oare sa avem o piata functionala,mai ales ca opozitia din tara noastra s-a luptat 9 de ani de zile cu un ins care hahaie,plange si bea cuburii de gheata seara de seara ? Cum oare ? Cum am putea oare sa avem un mediu privat competitiv si performant cand opoztia nu este in stare sau nu vrea sa scape de un ins malefic si bolnav psihic ? Cine stie poate au o intelegere meschina,ascunsa si poate noi nu avem voie sa stim acest lucru ?! Piata Functionala ? Buna asta ! Putem doar sa visez,sa ne gandim la acest termen de functional ? Oare ce a fost functional in tara noastra de-a lungul acestor ani care au fost de-a dreptul de groaza pentru toata lumea,mai putin pentru clica mafiota a lui Basescu Traian ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s