Lansare de carte: Omagiu eroinei de la Jiu

Vineri, 22 februarie 2013, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu a găzduit lansarea cărții „Ecaterina Teodoroiu”, a distinsului profesor Ion Mocioi, un neobosit cărturar şi valoros documentarist gorjean. După lansarea de la mijlocul lunii ianuarie, la Biblioteca Județeană „Christian Tell”, autorul a onorat și invitația Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” de a prezenta liceenilor de aici monografia dedicată „eroinei de la Jiu”. Lucrarea a văzut lumina tiparului la Editura Academica Brâncuși din Târgu-Jiu la începutul acestui an, în care se împlinesc 119 ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu.

Au luat cuvântul, alături de autor, în prezența unui public numeros format din elevi și cadre didactice ale Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, prof. dr. Gheorghe Nichifor, președintele Filialei Gorj a Societății de Științe Istorice din România și prof. dr. Zenovie Cârlugea, președintele Societății de Științe Filologice din România – Filiala Gorj.

I-am redescoperit pașii – mărturisește autorul în Cuvântul înainteprin munții Gorjului, pe dealurile și câmpiile Olteniei apărate de eroină cu arma în mână, am urmat traseele trenurilor în care a călătorit, rănită de dușman și îndurerată, până în inima Moldovei, am văzut câmpul de luptă unde-și îmbărbăta soldații, unde a căzut eroic, luminând ca o torță victoria sigură a românilor. Pământul țării poartă ecoul surd al pașilor ei și mustește din sângele-i fierbinte vărsat pentru nemurirea neamului întreg. Să nu uitați nicicând, copii ai țării, fata mândră a plaiurilor române!

Reeditată, cartea „Ecaterina Teodoroiu” prezintă cititorilor, cercetători, istorici sau simpli iubitori ai trecutului, viața și activitatea militară a „eroinei de la Jiu”, beneficiind de numeroase ilustrații, unele inedite, precum și informații noi, pe care profesorul Ion Mocioi le-a cules în ultimii ani.

Îi mulțumim pentru onoarea de a găzdui acest eveniment editorial la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” și îl asigurăm de întreaga noastră prețuire. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s