„Bătălia pentru viitorul României” trebuie să continue!

Traian Băsescu se consideră „mai puternic ca oricând” chiar dacă peste 7,4 milioane de români „l-au trimis acasă” în urma referendumului din 29 iulie. În urma „victoriei” ruşinoase, dar în total dezacord cu voinţa a  milioane de români, la masa verde, în lipsă de cvorum, acesta savurează astăzi succesul „tupeocraţiei”: „Domnul Ponta uită că atunci când am fost ales preşedinte al României în decembrie 2009 împotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. După trei ani de criză, pot accepta un milion în plus.” Altfel spus, după mizerabila campanie, dacă putem numi campanie, boicotarea referendumului, Băsescu îşi permite tupeul să desconsidere votul milioanelor de români care nu îl mai doresc preşedinte.

Marinarul acesta, şcolit în spiritul corsarilor a căror gândire nu are nimic de-a face cu valorile civice şi democratice, a transformat referendumul într-o bătălie personală, în care voinţa poporului nu a contat. Pentru acest lup de mare şi acoliţii săi referendumul din 29 iulie nu a reprezentat decât o confruntare cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu, uitând că „referendum” înseamnă cu totul altceva. Au mizat din nou pe ignoranţa unora şi prostia altora pentru a păstra „flacăra democraţiei” aprinsă, simulând că nu observă milioanele de români disperat interesaţi de viitorul ţării, de locurile de muncă, de educaţie sau de sănătate. Sigur, toate acestea sunt mai puţin prioritare atunci când te lăfăi în vile de sute de miliarde de lei, conduci maşini de sute de mii de euro, îţi tratezi problemele de sănătate în clinici particulare din străinătate sau îţi trimiţi odraslele la studii în afara ţării.

Boicotul P.D.L.-ist, mai ceva ascuţit decât lupta de clasă, a transformat acest referendum într-un eşec al democraţiei din România. După 22 de ani aceasta este în continuare prost înţeleasă.

În definitiv, ce este „democraţia”? Cu siguranţă în viziunea P.D.L.-istă aceasta nu reprezintă o formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită (direct sau indirect) puterea.

Cum îşi exercită poporul puterea? Prin vot, s-ar grăbi să răspundă cei care nu au creierul spălat cu detergent portocaliu de proastă calitate. Personal, nu consider că putem vorbi de norme democratice atunci când un partid politic îndeamnă poporul să nu îşi exercite puterea, adică să nu participe la vot, iar o parte a acestuia se conformează tacit şi obtuz.

Ştiţi ce e trist? Că în secţiile de votare din România anului 2012 am văzut prea puţini tineri, dar suficient de mulţi bătrâni care atunci când au avut ştampila de vot în mână s-au gândit la viitorul nepoţilor lor. România anului 2012 suferă de o criză acută de ignoranţă a tinerilor, pentru care non-valorile au devenit valori şi modele.    

„Bătălia pentru viitorul României” trebuie însă să continue!       

Un comentariu la “„Bătălia pentru viitorul României” trebuie să continue!

  1. vorbeacide spune:

    Vom avea mult de muncit in aceasta tara pentru a rezista cu acest ins catastroval din toate punctele de vedere!Am spus de o mie de ori faptul ca Traian Basescu este uns cu toate alifiile posibile si neposibile din viata aceasta!Nu-l intereseaza pe dansu faptul ca 7,2 milioane de romani au votat pentru debarcarea sa din functia de presedinte al Romaniei!Daca a ramas dansu la Cotroceni e bine pentru persoana sa minunata,pentru maria sa,domnia sa!E penibil si jalnic!Sper din tot sufletul meu sa nu mai avem un astfel de ins la conducerea acestei tari,sper sa nu raman cu buza umflata!Sigur ca trebuie sa mergem mai departe,si trebuie sa mergem mai departe cu capul sus,am facut ce trebuia sa facem,in definitoriu a iesit extrem de bine acest referendum.Eu sunt multumit de faptul ca romanii au fost la vot si ca au votat intr-un final ceea ce trebuia sa voteze!Haideti ca se poate si la mai mare din partea mea!Capul sus,privirea inainte,avem treaba in tara aceasta si stiu foarte bine ca se poate,intotdeauna se poate mai bine de atat si acest popor ne-a demonstrat de-a lungul timpului ca se poate si chiar se poate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s