Despre economie şi clasa politică românească

Nu de puţine ori clasa politică a dezamăgit în ultima perioadă, în timp ce nivelul de trai al celor mai mulţi dintre români vine să confirme, situaţia economică precară în care România s-a afundat odată cu venirea crizei şi din care încearcă acum cu disperare să iasă. Restructurările, salariile tot mai mici, creşterea impozitele şi scumpirile în lanţ la produsele de bază măresc nemulţumirile populaţiei. Multe din proiectele de relansare economică a României, sunt puse sub semnul întrebării. Se ştie cum sunt dirijate fondurile externe şi ce comisioane se primesc.

La toate aceste s-au adăugat în ultimele două săptămâni schimbarea guvernului Boc şi codurile portocalii de zăpadă şi viscol. României i se administrează  sedative, atât cât să suporte durerea provocată de colţii numeroşilor Dracula din politica mioritică. Ne-am săturat! Şi ce? par să întrebe veritabilii noştri ciocli din maşinile lor 4×4, corespunzător climatizate pentru temperaturile de afară.

  Aşadar, despre clasa politică românească numai de bine. Cuvântul de ordine ce animă raţiunea politicianul nostru, avid de câştig, este „căpătuiala”. Prin orice mijloace, la putere sau în opoziţie, acesta îşi urmăreşte propriile interese, ignorându-le cu bună ştiinţă pe cele ale celor ce i-au acordat încrederea şi votul lor.

Dacă este să luăm de „bune” încercările disperate de redresare economică a ţării şi promisiunile fără ecou ale noului cabinet Ungureanu, înseamnă că avem în continuare conducători (preşedinte, miniştrii, parlamentari) care nu au stofă de lideri şi nici pregătire sau, poate, nu au interes. Poate nu ar trebui să-i judecăm atât de dur, cu toate că o merită, după cum poate nu ar trebui să trecem nici peste interesele statelor occidentale, peste atât de zvonitele interese „oculte”, peste „complotul internaţional”, despre care se discută la nivelul cetăţeanului de rând. Trebuie menţionat însă felul în care se „exersează” politica economică în România: ca să priceapă toţi – ne vindem în continuare ţara pe nimic.

Să nu uităm că oficialii F.M.I. şi-a exprimat opinia despre situaţia economică a României, ca fiind la „recuperare intensivă”. Acestora fie le arde de glume, fie ne cred proşti, asta pentru a nu cita vorbele preşedintelui Băsescu referitoare la produsele şcolii româneşti. Despre ce economie, în România, vorbim? Rămăşiţele economiei româneşti au dispărut cu desăvârşire în momentul când ţara noastră a fost integrată în Uniunea Europeană şi pe foarte multe uşi a început să apară scris cu majuscule faliment. Sau asta înţeleg marile puteri ale U.E. prin recuperare intensivă a economiei în ţări precum România?

Şi în tot acest timp, clasa politică se face că închide ochii, fără a uita să strângă în mână, mai tare, punga şi averea căpătuită de pe spinarea celor mulţi şi tot mai săraci.

Un comentariu la “Despre economie şi clasa politică românească

  1. vorbeacide spune:

    Ceea ce este cu adevarat grav este faptul ca au murit 84 de oameni,sigur ca au murit din cauza zapezi,sigur nu-i intereseaza pe alesi nostri magnifici in prostie,incompetenta,indolenta.E pacat ce se intampla in romania,pentru a schimba aceste lucruri trebuie sa schimbam tot in romania,si in primul rand trebuie sa umblam la competenta,la profesionalism,sunt tot mai putini oameni care sunt cu adevarat profesionisti,de pilda Cristian Tudor Popescu este un titan in jurnalism si nu numai!Dansu este un profesionist desavarsit si pentru mine personal este un model de urmat in viata si nu este singurul din tara noastra si din lumea asta!Avem noi oare clasa politica care sa genereze o economie solida si performanta.Daca stau sa ma gandesc la un lider politic performant din punct de vedere politic,sigur nu gasesc la ora actuala un lider care sa miste lucrurile in tara asta.Crin Antonescu m-a dezamagit pentru faptul ca a intrat in direct si a comentat la un show pacatos despre ceea ce s-a intampla cu Emil Boc,oare asa vrea dansu sa ajunga presedintele romaniei?!?E greu sa reformezi un sistem daca nu ai cu cine,sigur ca el se va reforma la un moment dat in tara noastra,o sa vedem cand?Dar pana atunci ar fi bine sa incepem cu noi insine acest proces de reformare a statului,sa ne reformam noi in primul rand si mai apoi o sa vedem noi cum sa reformam acest stat condus niste falsitati omenesti,acesti insi fac playback in fiecare zi si nu fac altceva decat sa distruga tara asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s