Nevoia de cultură

Cu toate că nu ducem lipsă de simpozioane, lansări de carte, vernisaje de expoziţii, festivaluri naţionale de literatură şi muzică sau spectacole de teatru, nu există o suficientă anvergură care să amplifice tot ceea ce se petrece la nivel cultural în România. Lipseşte acel suflu benefic, creator de freamăt prielnic, care să confere o atitudine detaşantă, dar nu totală. De ce nu, un joc liber, dar serios, a tot ceea ce are mai bun de oferit un om într-o viaţă întreagă. Să fie oare acesta locul culturii? Mulţi s-ar grăbi să confirme, dar şi mai mulţi ar continua să ridice întrebători din umeri.

(…)

Cum ar putea „trata” cultura românească doctorul veterinar Hunor Kelemen, care se simte „confortabil stăpânind două domenii”, căci în afară de medicina veterinară, distinsul nostru ministru al Culturii este licenţiat şi în filosofie, rămâne să ne convingem în continuare. Până acum însă nu am văzut mai mult de trei culori: verde, alb şi roşu.       

2 comentarii la “Nevoia de cultură

  1. e ca si cum ai pune un traficant de droguri sa fie granicer…

  2. vorbeacide spune:

    Ar fi bine daca Hunor Kelemen s-ar duce putin acasa,fiindca nu are ce sa caute la cultura,am vazut ce a facut pentru cultura romaneasca si anume nimic din nimic,nu de alta dar nu se pricepe saracutu de el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s