24 septembrie – Ziua de Curăţenie Naţională

Cel mai mare proiect de implicare socială din țară, „Let’s Do It, Romania!”, va fi organizat din nou și în 2011. Ziua de Curățenie Națională este în acest an 24 septembrie. Cifrele generale ale proiectului arată că la acțiunea realizată în 2010 au participat peste 200 000 de voluntari, din toate cele 41 de județe ale țării, care au strâns peste 55 000 de saci de deșeuri.

Noutatea principală din acest an este reprezentată de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe „zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare (numite și griduri). Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare județ, dar și alocarea resurselor în zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deșeurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curățenie. Harta Deșeurilor va sta la baza Registrului Național al Deșeurilor, gândit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din România, util pentru autorități si organizatori.

Anul acesta, „Let’s Do It, Romania!” își propune să depășească recordul stabilit anul trecut și să mobilizeze 500 000 de voluntari în ziua de 24 septembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s