31 mai – Ziua Mondială împotriva Fumatului

Luni, 30 mai 2011, la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” a fost organizată o prezentare foto-video pe tema efectelor nocive pe care le are fumatul asupra sănătății, dar și asupra mediului înconjurător, cu ocazia marcării Zilei Mondiale Împotriva Fumatului.

Activitatea a fost organizată de câțiva elevi ai colegiului care s-au bucurat de sprijinul domnului profesor Andrei Popete-Pătraşcu, al domnului director Constantin Berbec, dar și al Organizației Naționale „Cercetașii României”, ai cărei membrii sunt și elevii organizatori.

Au fost prezentate clipuri video realizate de unele organizații din țară sau din străinatate, care încurajează  populația să renunțe la viciul fumatului și le oferă ajutor  celor care vor să facă acest pas. Unele imagini erau șocante și i-au impresionat pe elevii prezenți în sală prin gravitatea bolilor pe care omul le poate dezvolta datorită fumatului activ sau pasiv. Dar nu numai efectul direct pe care-l au țigările asupra oamenilor a fost prezentat, ci și efectul indirect pe care acestea îl exercită asupra mediului în care trăim.

În sala a fost o atmosferă relaxată, deoarece organizatorii au discutat cu cei prezenți de la egal la egal, ca între colegi, încercând să scape de formalitatea care este prezentă la alte evenimente de acest fel și care, de obicei, plictisește audiența.

Spectatorii, elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, s-au arătat foarte receptivi cu privire la acest proiect și au ascultat cu atenție informațiile care au fost prezentate, iar la sfârșit și-au putut exprima părerea despre ce au înțeles și dacă sunt de părere că participarea a fost utilă sau nu, iar, spre mulțumirea elevilor care au organizat, toată lumea a avut o părere bună despre activitate, unii dintre elevi zicând că informațiile primite i-au făcut să se gândească mai bine dacă să cedeze sau nu în fața acestui viciu.

Articol realizat de Roxana Crăciun
(clasa a X-a, mate-informatică)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s