Cina cea de taină a avut loc într-o miercuri, nu în Joia mare

Cina cea de taină, ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli în seara din Joia cea mare, a avut loc de fapt într-o miercuri, afirmă un profesor universitar britanic, într-o carte publicată de Universitatea Cambridge.

„Am descoperit că cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33”, a declarat, luni, pentru ziarul Times, profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge.

Într-o carte intitulată „The Mystery of the Last Supper”, profesorul britanic a încercat să explice toate contradicţiile care îi intrigă pe istorici de multe secole.

„Iată problema: experţii în Biblie şi toţi creştinii cred că ultima cină a început după asfinţit, joi seara, iar crucificarea lui Iisus a avut loc dimineaţa următoare, vineri, aproximativ în jurul orei 09.00. Procesele lui Iisus au avut loc în zone diferite din Ierusalim. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca acele evenimente să se desfăşoare în intervalul joi seara – vineri dimineaţa: cei mai mulţi dintre ei au ajuns la concluzia că era imposibil”, a explicat profesorul britanic în cartea sa.

Apostolii Matei, Marcu şi Luca spun că Cina cea de taină a fost o masă de Paşte, în timp ce apostolul Ioan afirmă că această masă a avut loc înainte de Paştele evreiesc. „Soluţia pe care am găsit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, însă ele se raportau la două calendare diferite”, a declarat Colin Humphreys. Analizând cele două calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit căreia Cina cea de taină a avut loc miercuri, cu o zi înainte de Joia cea mare.

Un comentariu la “Cina cea de taină a avut loc într-o miercuri, nu în Joia mare

  1. nuutzuu spune:

    exista posibilitatea ca Ap. Ioan sau ceilalti sa se fi pierdut in notiunea timpului….. :))… lasand gluma de o parte stim bine ca Iisus nu s-a nascut nici macar pe 25 Decembrie… Aceasta data find una foarte importanta pentru Imperiul Roman. Concret aceasta data reprezenta venerarea Zeului Soare. Stim bine ca pentru a converti o civilizatie la o alta credinta e nevoie e timp. Totul se face treptat si se recurge adesea la diferite „adaptari”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s