Semnal editorial

Amintiri, locuri şi oameni din alte vremuri, cartea publicistului Marin Dumitru, apărută de curând la Editura Arves din Craiova, reprezintă una din lucrările de care istoriografia din Gorj avea nevoie. Autorul, în vârstă de 79 de ani, prezintă prin filtrul memoriei şi al documentelor, evenimentele politico-sociale care s-au derulat în judeţul Gorj, începând cu anul 1939, axând conţinutul acestui „memorial”, aşa cum se precizează în Introducere, pe activitatea desfăşurată la Pirotehnia Armatei Valea Sadului, Bumbeşti-Jiu.

Un pasionat al istoriei, domnul Marin Dumitru a încercat să „convertească istoria într-un izvor care să de-a viaţă prezentului realist, împletind subiecte care pasionează, în special perioada interbelică şi începutul celui de-al doilea război mondial, dar prin prisma unei istorii alternative”, aşa cum subliniază prof. Anca Frumuşelu, în prezentarea cărţii.

Mai degrabă o carte memorialistică Amintiri, locuri şi oameni din alte vremuri, oferă cititorilor, pe parcursul celor peste 600 de pagini, o lectură incitantă, cu lumini şi umbre din trecutul convulsiv al ultimelor şapte decenii.     

Un comentariu la “Semnal editorial

  1. Marin Dumitru spune:

    Sincere multumiri domnului profesor Popete Andrei,pentru amabilitatea si placerea de a intoduce pe site-ul dumneavoastra cartea autorului Marin Dumitru,apreciindu-va un bun cunoscator al istoriei natiei romane.
    Ve-ti ramane un cunoscator public in profesia dumneavoastra de istorie.
    Cu stima si respect,
    Marin Dumitru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s