Viaţa lui Isus

     Istoria, antropologia şi alte ştiinţe vin în ajutorul Bibliei, dar şi combat unele texte religioase. National Geographic a prezentat sâmbătă, 25 decembrie, şapte documentare despre viaţa lui Isus.

     Programul propus de National Geographic a debutat cu „Misterele creştinătăţii”, episodul „Pilat din Pont”. În Biblie, guvernatorul roman Pilat pare a avea un carater slab şi ezitant, dar, de fapt, era un politician brutal şi violent. Episodul „Mormântul lui Iisus” a adus în atenţia telespectatorilor misterele mormântului lui Hristos. În 1980, un mormânt vechi a fost descoperit pe un şantier de construcţii din Ierusalim. Înăuntru au fost găsite cutii cu oase, iar pe laturile acestor cutii era scris „Iisus, fiul lui Iosif”, „Maria”, „Jose”, „Matei” şi „Iuda, fiul lui Iisus”. Producţia „Biblia secretă: Cavalerii Templieri” studiază cea mai misterioasă sectă din istoria creştinităţii, compusă din războinici-călugări declaraţi adoratori ai diavolului. Teoreticienii conspiraţiei moderne sugerează că templierii ar exista încă şi astăzi, în secret, şi ar proteja o uriaşă şi misterioasă comoară. Prin reconstituiri istorice ale bătăliilor şi ritualurilor oculte ale acestor legendari războinici, filmul dezvăluie câtă realitate şi câtă ficţiune ascunde povestea lor. Programul a continuat cu documentarul „Înainte de Iisus”, urmat de două episoade din serialul „Plăgile Egiptului”: „Primele blesteme” şi „Chinurile de pe urmă”. Documentarele prezentate de National Geographic s-au încheiat cu  filmul „Mâna lui Iisus”, urmat de „Giulgiul din Torino”.

     Cu siguranţă aceste documentare vor fi reluate şi în perioada următoare, ele deschizând noi întrebări despre adevărul care se ascunde în Biblie, sau dimpotrivă despre întâmplări înadins neconsemnate, legate de religia creştină. 

Un comentariu la “Viaţa lui Isus

  1. simona spune:

    Extrem de interesant documentarul si nu numai .Mai precis toate viata lui Iisus mi se pare un adevarat mister si de neinteles,iar cele mai mari secrete ale omenirii sunt detinute de Biserica.Credinta spune sa fi cinstit si sa nu minti,dar cum se poate sa ne ceara noua oamenilor ceea ce nici Ea nu poate sa faca???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s