Cercetătorii gorjeni de carte documentară au fost premiaţi

    

    

     Membrii Asociaţiei Cercetătorilor şi Autorilor de carte documentar – ştiinţifică Târgu-Jiu, s-au reunit, joi, într-o şedinţă în cadrul căreia au fost lansate trei cărţi, au fost primiţi colindători şi s-a stabilit calendarul activităţilor Asociaţiei pe anul 2011.

     Joi, 16 decembrie, membri Asociaţiei Cercetătorilor şi Autorilor de carte documentar – ştiinţifică Târgu-Jiu s-au reunit în cadrul ultimei lor şedinţe din acest an. Cu această ocazie, cei prezenţi au avut parte de momente speciale, precum lansarea a trei cărţi şi primirea colindătorilor, dar au stabilit şi programul activităţilor pe care urmează să le desfăşoare în 2011. „Suntem prezenţi astăzi peste 20 de autori de carte documentară. Cu acest prilej şi cu ocazia sfârşitului de an 2010, vor fi premiaţi cu diplome toţi autorii gorjeni care au publicat în anul 2010, lucrări documentar-ştiinţifice”, a explicat Andrei Popete, secretarul Asociaţiei Cercetătorilor şi Autorilor de carte documentar-ştiinţifică Târgu-Jiu.

Trei cărţi lansate

     În cadrul şedinţei festive de joi, au fost lansate trei cărţi: „Poetul Nicolae Burlănescu-Alin”, autor Ion Mocioi, Editura Măiastra, Târgu-Jiu 2010, „Ciocadia – cercetări arheologice”, autor Vasile Marinoiu, Editura Măiastra, Târgu-Jiu 2010 şi “În ţepii ariciului – catrene vesele şi triste”, de Gheorghe Filiş, Editura Măiastra, Târgu-Jiu 2010. Despre aceste lansări, Doru Şerban, preşedintele Asociaţiei Cercetătorilor şi Autorilor de carte documentar – ştiinţifică Târgu-Jiu, a spus: „e vorba despre profesor doctor Ion Mocioi, care prezintă o carte despre puţin cunoscutul poet gorjean Alin Burlănescu, născut înainte de anul 1900, la Burlani, Prigoria. Următorul autor care lansează azi (n.r.: joi) este dr. în Istorie Vasile Marinoiu, care publică o carte despre descoperirile arheologice care s-au făcut în zona Bengeşti, e o carte ştiinţifică, ce a mai fost lansată şi la Turnu-Severin. Şi o carte de cronici rimate şi umor scrisă de Gheorghe Filiş, cunoscut din paginile publicaţiei Gorjeanul. Sunt cărţi ale unor autori cunoscuţi şi recunoscuţi în judeţul nostru.”

Scriitorii au fost colindaţi

     Pentru că suntem în luna colindelor, dar şi pentru că şedinţa a fost una festivă, scriitorii au fost colindaţi de elevii Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu. „Lunar ne întrunim, e lună de bilanţ luna aceasta, lună în care lansă trei cărţi, după care vom primi, după tradiţie, colindătorii, e vorba despre elevi de la Colegiului Naţional „Spiru Haret” şi, de asemenea vom acorda diplomele de excelenţă şi înscrisurile de onoare pentru cei mai merituoşi dintre autorii gorjeni”, a adăugat Doru Şerban, preşedintele Asociaţiei Cercetătorilor şi Autorilor de carte documentar – ştiinţifică Târgu-Jiu.

     De asemenea, Doru Şerban a transmis un mesaj şi reprezentanţilor presei, prezenţi la eveniment: „aş vrea să vă mulţumesc dumneavoastră, celor de la presă, că aţi fost prezenţi şi că mediatizaţi aceste manifestări culturale, găsind loc în paginile publicaţiei nu numai aspectelor de scandal, dar şi aspectelor pozitive, care pot să fie pentru tineret şi, în general pentru lume, educative şi de urmat.”

Minodora Sucea, în „Gorjeanul”, din 17 decembrie 2010.

3 comentarii la “Cercetătorii gorjeni de carte documentară au fost premiaţi

  1. denisa spune:

    congratulations!! =d>

  2. Mihnea spune:

    Bravo domn profesor !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s