Suntem săraci, dar nu proşti…

Nesiguranţa zilei de mâine este principalul element cauzator de stres, la care românul are frisoane indiferent de anotimp, fie el vară sau iarnă. Nivelul de trai al celor mai mulţi dintre români vine să confirme, situaţia economică precară în care România s-a afundat odată cu venirea crizei şi din care încearcă acum cu disperare să iasă. Restructurările, salariile tot mai mici, îngheţarea pensiilor, impozitarea lor şi scumpirile în lanţ la produsele de bază măresc nemulţumirile populaţiei. Multe din proiectele de relansare economică a României, sunt puse sub semnul întrebării. Se ştie cum sunt dirijate fondurile externe şi ce comisioane se primesc. Românul nu este nici surd şi nici orb. Se complace cu anumite situaţii până când se trezeşte cu lama ruginită a cuţitului de bucătărie la os şi atunci îi revine auzul, vederea, ba chiar şi mirosul. Simte izul de monedă europeană şi cere. Ce anume? Nu ştie nici el exact. Poate o viaţă mai bună. Că aceasta presupune o muncă uşoară, dar bine plătită, este partea a doua a chestiunii şi prin urmare nu intră în discuţie. Românul s-a învăţat să ceară. E mai convenabil şi nu necesită nici un efort prea mare. Lăsând la o parte, cu bună ştiinţă, mentalitatea proastă care ne-a copleşit aproape pe toţi, avem bunul simţ şi recunoaştem: suntem săraci, dar nu proşti. Doar că efortul se impune, atunci când îţi doreşti ca nivelul de trai să fie pe măsura pretenţiilor.

2 comentarii la “Suntem săraci, dar nu proşti…

  1. avramescu roxana spune:

    La ora actuala in Romania singurul vinovat de ceea ce se intampla este romanul.Dorinta lui de a avea o viata mai buna se pare ca nu va fi satisfacuta prea curand.Accepta cat accepta situatia actuala a Romaniei,dar isi da seama prea tarziu ca problema cu care se confrunta este grava si face tot posibilul sa beneficieze de binele de care are nevoie.Sunt in tottalitate de acord cu sintagma ”suntem saraci,dar nu prosti”numai ca ne dam seama mult prea tarziu de problemele pe care le avem.

  2. KenZo^ spune:

    sa stiti ca aveti dreptate si eu sunt de aceeasi parere nu suntem prosti delok ( unii) insa din pacate pt ca nu avem conditiile necesare in tara acesti oameni aleg sa plece peste hotare.. pt a sunt platiti mai bine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s