Colocviile de critică şi istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”, ediţia a IV-a, 17 februarie 2011

Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu va fi mâine, 17 februarie, începând cu ora 16.00, gazda celei de-a patra ediţii a Colocviilor de critică şi istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”, organizate sub egida Societăţii de Ştiinţe Filologice din România şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. 

Vor fi prezenţi la manifestare scriitorii: Andrei Popete-Pătraşcu, Ion Cepoi, Viorel Gârbaciu, Marius Iorga, Ion Popescu-Brădiceni,  Spiridon Popescu, Vasile Ponea, Cristian Brebenel, Viorel Surdoiu şi Olimpia Bratu (director Biblioteca Judeţeană Christian Tell), alături de tinerii condeieri:  Oana Florea, Roxana Munteanu, Laura Lungu şi Emil Văduva, elevi ai Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Tot în cadrul Colocviilor de critică şi istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”, va fi omagiat şi sculptorul C. Brâncuşi, în cadrul unei acţiuni organizate de elevii: Raluca Ploştinaru (stră-strănepoata marelui sculptor), Roxana Păunescu, Emil Văduva şi Mirela Fârţă. Prin intermediul pliantelor, afişelor şi unui scurt metraj intitulat „Brâncuşi a dat un nume operelor sale. Să nu-i dăm uitării cuvântul!”, liceenii de la C.N.E.T. încearcă să atragă atenţia asupra operelor lui Brâncuşi din oraşul nostru.

Amfitrionul Colocviilor de istorie şi critică literară ale revistei „Portal Măiastra” va fi scriitorul Zenovie Cârlugea, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Filologice din România – Filiala Târgu-Jiu.

Profilul „Portal-MĂIASTRA”, ajunsă în cel de-al şaselea an de apariţie, este cel al unei publicaţii culturale cu un spectru larg de preocupări: literatură, critică, istorie şi teorie literară, arte, ştiinţe filozofice, istorie, cu participarea unor prestigioşi oameni de cultură din ţară şi străinătate. Importanţa naţională a revistei rezultă şi din componenţa echipei redacţionale, din care fac parte: Ovidiu Drimba (preşedinte de onoare), Gheorghe Grigurcu, Sorana Georgescu-Gorjan, Grigore Smeu, Nina Stănculescu, Constantin Zărnescu, Lucian Gruia, Ion Miloş, Adam Puslojic, Traian Diaconescu, Nicolae Dragoş, Ion Cepoi, Romulus Iulian Olariu, Romeo Magherescu, alături de neobositul cărturar gorjean, Zenovie Cârlugea (directorul proiectului „Portal MĂIASTRA”). 

9 comentarii la “Colocviile de critică şi istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”, ediţia a IV-a, 17 februarie 2011

 1. Vali spune:

  Pe blogul unui pretins spectator ca nas fin, este postata impresia pe care a trait-o respectivul la manifestarea culturala de mai sus. Rezulta din tot ceea ce a scris, dincolo de o defulare care ușureaza desigur un sufletel care se arata atat de incarcat…, o prezență de om rătăcit pe meleaguri straine… poate sub un stindard (?!).
  Oricum, echipa de zgomote se completeaza, iata, cu un pretins autor, care nu stim ce scrie și pe unde iși face mendrele…Tare curioși am fi sa-l citim cu atenție!
  Dar cum acesta a fost un prim contact, astfel de impresii umorale merită oarece atenție…

 2. mihalcea spune:

  marius iorga asta este autorul unor injurii debitate nu de mult sub adapostul anonimatului, fiind in mare criza de identitate
  il cunosc, este o secatura oploșita prin invatamant cu aere de agonia.ro
  un inginaraș care mîzgălește crezînd ca face literatura
  nu-l luati in seama, omul este frustrat rau de tot
  o sa va mai dam de stire in legatura cu acest filfizon de birouaș caldicel

 3. cristina spune:

  Domnule Iorga nu va cunosc, dar va anunt ca pe noi nu ne-a adus nimeni cu sila. v-am vizitat si eu blogul. dupa ce am citi postarea lui mihalcea. pe domnul carlugea sau pe domnul popete i apreciem pentru ca sunt dascălii nostri si participam oricand la activiatile organizate de dansii. nu mai faceti afirmatii care nu sunt juste. putin mai mult respect si la adresa elevilor din ecaterina.

 4. costi spune:

  cine e domne DELI IORGA asta? de unde dracu a aparut ca nu l-am vazut!
  poate ala urat, mic, chel,negru si cu barba????
  pai după aschimodia asta sa ne luam noi, domne?????

 5. liviu spune:

  nu e aschimodie pur si simplu nu exista, e nimeni
  puteti sa cititi tîmpeniile postate pe agonia.ro de Marius Iorga
  omul e pur si simplu idoot și scribalau fara pic de talent
  exemplar sadea de veleitar mereu stresat de reușitele altora

 6. kormoran62 spune:

  MARIUS IORGA – dosar penal

  Coordonatorul proiectului a fost desemnat inspectorul şcolar general Liviu Andrei din echipa sa de proiect făcând parte, printre alţii, Cristinel Gârdu, asistent coordonator proiect, ing. Marius Iorga, responsabil cu achiziţiile şi alţii.

  Ca orice echipă managerială care se respectă, Andrei şi ajutoarele sale, şi-au asigurat prima dată confortul comandând cel puţin scriptic două laptop-uri, un calculator, o imprimantă multifuncţională, două aparate foto digitale, un copiator, un telefon fax şi un microbuz pentru care, bineînţeles şi-au angajat şi un şofer, plătit regeşte lună de lună cu 300 de euro.

  Dezmăţ din fonduri europene

  Dacă din afară lucrurile păreau a merge pe un făgaş normal, o verificare a Corpului de Control al Prefectului a scos la iveală mai multe măgării, specifice de altfel inspectorului şcolar general.

  COTINUAREA: in dosarul penal aflat in lucru

 7. mateica spune:

  va sa zica la servici, in loc sa munceasca, iși scrie tampeniile, mai mult chiar se foloseste de aparatura obtinuta prin coruptie, pai atunci e grav de tot… ar fi interesantă o verificare a pc, se face
  și asa il asteapta vremuri grele (și niște ,, facturi,, de …opere pe la Timișoara).

 8. giany.by spune:

  băi da catastrofa de prostanac este iorga asta dupa cîte posteaza saracul este dus cu pluta rau de tot poate il ajuta cineva cu un brînci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s