Satul românesc… sat european?

Astăzi, în România există mari discrepanţe între mediul rural şi cel urban, privind acţiunile şi măsurile referitoare la dezvoltarea şi modernizarea infrastructurilor fizice şi sociale. Şi mai mari sunt aceste discrepanţe faţă de ţările Uniunii Europene. În vederea preîntâmpinării acestei situaţii, în urmă cu patru – cinci ani, Comisia Europeană şi-a propus să invite comunităţile rurale din România, să se înscrie la concursul „Satul românesc, sat european”, ca parte a programului său de comunicare cu mediul rural. Ce s-a ales astăzi din satul românesc cu siguranţă nu seamănă a sat european.

Un comentariu la “Satul românesc… sat european?

  1. Paul spune:

    Mentalitatea romanilor este in urma cu cateva decenii fata restul tarilor din U.E. si din pacate, puternic influentata de mass-media. Degeaba incearca U.E.(sau incerca) sa mai ridice putin nivelul de trai la tara macar prin apa curenta, canalizare si poate prin posibilitatea racordarii la reteaua de gaz mentan. Baba Maria o sa prefere sa scoata apa tot in fantana si s-o care cativa zeci de metri pana acasa, sa se vaite datorita insectelor ce traiesc in mlastina din fata portii unde se strange apa menajera aruncata in canalul infundat. S-ar putea spune ca asta este modul de viata al romanilor. Din pacate.
    Si sa nu uitam de cei pusi sus in primarii sau consilii locale, care intai isi fac lor si neamurilor cele necesare, iar apoi daca mai raman bani fac si pentru restul populatiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s